Biografie

Aleg Tryfanenkau Victoria Dmitrieva studeerde eerst piano aan het Staats College van Pskov (Rusland) en later aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg, waar ze in 2000 haar studie voltooide.

In 2004 behaalde ze haar bachelor degree aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en drie jaar later haar master. Haar docent was Paul Komen. Ze studeerde daarna fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Bart van Oort en kreeg in 2008 haar bachelor.

Sindsdien legt ze zich toe op kamermuziek en liedrepertoire. Zo maakt ze deel uit van het Olivier Greif Ensemble, waarvan haar pianotrio met Anne-Elise Thouvenin (cello) en Jesús Jimenez (viool) de kern is, en speelt ze met dezelfde celliste als het Antares Duo. Met sopraan Varvara Tishina vormt ze het ViVa duo.

Victoria is werkzaam als repetitor bij het Prins Claus Conservatorium (opleiding klassieke zang) en wordt regelmatig gevraagd als pianist/coach bij masterclasses van Margreet Honing, Miranda van Kralingen, Marion van den Akker, Johannette Zomer, Hanneke de Wit, Marcel Reijans, Amand Hekkers en Marcel Boone.

Met sopraan Varvara Tishina trad ze in oktober 2017 toe tot het solistenbestand van de vereniging.